Menü Bezárás

Óvodapszichológia – Mesecsoport

Szakszolgálatunk két pszichológusa, Zsebeházy-Rákos Piroska és Váradi Éva szenzoros szemléletű mesecsoportot tart városunk egyik óvodájában. A csoportos foglalkozásokon 4-5 éves gyerekek vesznek részt. A csoporttagok kiválasztása az óvónők javaslata alapján, a szülőkkel egyeztetve történik.

A foglalkozások célja a mesék és a hozzájuk kapcsolódó tevékenységek segítségével a belső képalkotás, az érzelmi intelligencia, a figyelem, a szókincs, a gondolkodás fejlesztése. A csoportos foglalkozások fejlesztik az együttműködési készséget, az egymásra figyelést, a társas készségeket. Ma a gyerekek sokszor a képernyőn néznek mesét, ahol nem kell elképzelniük semmit, hiszen adott a kép. A mesehallgatás közben azonban nekik kell elképzelniük az elhangzottakat, ami által fejlődik a fantáziájuk.

A foglalkozásokon a meseterápia és a szenzoros integrációs módszerek eszköztárát is alkalmazzuk. A gyerekek lelkesen vesznek részt, várják az alkalmakat. A mesecsoport zárásaként a szülők részére tájékoztatást tartunk.